top of page
Search

Η Τύχη Είναι Στη Σκέψη Σου

Updated: Dec 14, 2019

Πώς μπορείς να αλλάξεις την τύχη σου κάνοντας τις σωστές σκέψεις.


Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο επηρεάζει ο παράγοντας τύχη τη ζωή σου; Πόσο θεωρείς ότι η τύχη είναι κάτι ανεξάρτητο από εσένα; Ή πόσο πιστεύεις ότι τελικά εσύ μπορείς να φτιάξεις την τύχη σου; Αν πιστεύεις ότι ισχύει το δεύτερο, θα πρέπει να μάθεις ότι υπάρχουν τρόποι για να αυξήσεις την καλοτυχία σου με τους τρόπους, τις πράξεις και τις σκέψεις σου. Δοκιμάζοντας τα παρακάτω είναι πολύ πιθανό να δεις τη σκέψη σου ν’ αλλάζει και ως εκ τούτου και την τύχη σου.
1.Στάθμισε όλους τους παράγοντες όταν πρόκειται να προβείς σε μία ενέργεια ή θέλεις να πάρεις μια απόφαση. Ποιο είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα; Το δέχεσαι ή όχι; Σου αρέσει ή όχι; Αν όχι, άλλαξε δράση, άλλαξε στόχο.


2.Δημιούργησε ευκαιρίες για κάτι που θέλεις να αποκτήσεις ή να πετύχεις. Δοκίμασε νέα πράγματα, γνώρισε καινούριους ανθρώπους, να είσαι ανοιχτός σε κάθε νέο δρόμο που σου ανοίγεται. Πώς θα κερδίσεις κάτι αν δε δοκιμάσεις;


3.Αξιοποίησε στο μέγιστο τις ευκαιρίες που δημιούργησες ή προκύπτουν. Μην αφήνεις οποιαδήποτε ευκαιρία σου δίνεται να πάει χαμένη.


4.Σκέψου θετικά. Η αισιοδοξία έλκει την καλοτυχία. Με το να αλλάζεις τη σκέψη σου δρομολογείς το υποσυνείδητο σε καταστάσεις που θέλεις. Με τη συνεχόμενη θετική σκέψη, υιοθετείς έναν αόρατο μηχανισμό στήριξης του σκοπού σου και αρχίζεις να κινείσαι προς τα εκεί, κάνοντας τις κατάλληλες πράξεις.


5.Κάνε καλή προετοιμασία για κάτι που θέλεις πολύ να πετύχει. Η σωστή οργάνωση αυξάνει τις συνθήκες καλοτυχίας.


6.Κάνε συνειδητές επιλογές που θα σε οδηγήσουν σε σωστές αποφάσεις. Πώς; Αποκτώντας αυτογνωσία. Δουλεύοντας με τον εαυτό σου, πάνω σε αξίες και πεποιθήσεις θα γνωρίσεις και θα κατανοήσεις τα "θέλω" σου και τα "μπορώ" σου. Κάθε σωστή επιλογή μεταφράζεται με καλοτυχία αφού αναμένεται να φέρει θετικά στη ζωή σου.


7.Προνόησε. Όχι να μαντέψεις αλλά να προνοήσεις. Πώς; Καλλιεργώντας παρατήρηση και κριτική σκέψη μπορείς να κάνεις μια καλή εκτίμηση των πιθανοτήτων.


8.Πάρε τα θετικά από μια αρνητική κατάσταση. Δες τι δεν έκανες σωστά, κάνε εποικοδομητικό απολογισμό και εξελίξου. Διδάξου από την όποια αποτυχία ώστε την επόμενη φορά να το κάνεις καλύτερα. Δώσε εφόδια στον εαυτό σου και τότε θα βρεθείς αντιμέτωπος με την καλή τύχη! Δώσε γνώση και προσωπική ανάπτυξη!


9.Μη "σνομπάρεις" το σύμπαν. Έχει ενέργεια. "Τα πάντα είναι ενέργεια" έχει πει ο Αϊνστάιν. Μια δυνατή σκέψη, ένα δυνατό συναίσθημα, μπορεί να ενεργοποιήσουν την τύχη σου.


10.Σκέψου πώς επιλέγεις να αντιδράσεις απέναντι στα γεγονότα; Ως τυχερός ή ως άτυχος; Εσύ αποφασίζεις!


Διαβάζοντας τα παραπάνω, σίγουρα έχεις καταλάβει ότι ένα μεγάλο ποσοστό της τύχης σου είναι στο χέρι σου ή μάλλον στη σκέψη σου και στην πίστη σου σε αυτό που θέλεις. Δημιούργησε εσύ την τύχη σου.


Μπορείς!Υ.Γ.1 : Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θα θέλατε να διαβάζετε περισσότερα σαν και αυτό, μην ξεχάσετε να κάνετε Like στην σελίδα μου στο Facebook, Connect στο LinkedIn και Follow στο Instagram!

-

Υ.Γ.2. : Αν θεωρείτε πως οι υπηρεσίες μου μπορούν να φανούν χρήσιμες σε εσάς η κάποιον δικό σας, απλώς ενημερώστε με!

-

Υ.Γ.3. : Μην παραλείψετε να διαβάσετε ένα από τα σημαντικότερα άρθρα και πώς σχετίζεται αυτό με το Individual Risk Management :

15 views0 comments

Comments


bottom of page