top of page
Search

10 Καθημερινές Συνήθειες Που Θα Βελτιώσουν Τη Ζωή Σου

Updated: Dec 14, 2019

Θέλεις να βελτιώσεις τη ζωή σου και δεν ξέρεις πώς; Τρόποι υπάρχουν. Κάποιες φορές μάλιστα είναι μπροστά στα μάτια σου. Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που αν τις κάνεις σε καθημερινή βάση, θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο:


1.Ξεκουράσου

Αν δουλεύεις με εξαντλητικά ωράρια για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν ξεκουράζεσαι επαρκώς, θα οδηγηθείς στην εξουθένωση και αυτό θα έχει επιπτώσεις όχι μόνο στην υγεία σου, αλλά και σε ότι και αν κάνεις. Βρες τι ώρα πρέπει να πηγαίνεις για ύπνο και τι ώρα πρέπει να ξυπνάς, έτσι ώστε να παραμένεις υγιής και γεμάτος ενέργεια.

2. Ξύπνα νωρίς

Επειδή το πρωί καθορίζει και το υπόλοιπο της ημέρας σου, δοκίμασε το εξής: ξύπνα νωρίτερα, σκέψου τι πρέπει να κάνεις, βάλε προτεραιότητες και οργάνωσε κατάλληλα τον χρόνο σου.


3. Φάε υγιεινά και γυμνάσου

Η καθιστική ζωή κάνει κακό στην υγεία σου και η υγεία σου πρέπει να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο, πρέπει πρωτίστως να φροντίζεις τον εαυτό σου. Γι΄αυτό τρώγε σωστά και γυμνάσου καθημερινά. Κάνε μικρά βήματα καθημερινά που θα βελτιώσουν την υγεία σου.


4. Κάνε διαλογισμό

Ζούμε σε ένα κόσμο, όπου η προσοχή σου διασπάται συνεχώς, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καταφέρεις να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου. Κι όμως. Αυτός ο χρόνος είναι απαραίτητος για να μπορείς να είσαι ήρεμος και να διατηρείς τη διαύγειά σου. Γι΄αυτό χρειάζεσαι λίγα λεπτά την ημέρα - ιδανικά νωρίς το πρωί - για να χαλαρώσεις, να εστιάσεις σε εσένα και στο τι είναι σημαντικό. Πάρε μερικές βαθιές αναπνοές και χαλάρωσε.

"Είμαστε ό,τι κάνουμε κατ΄εξακολούθηση. Συνεπώς η τελειότητα δεν είναι πράξη, αλλά συνήθεια" - Αριστοτέλης

5. Φτιάξε ένα πλάνο

Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς από το φορτωμένο σου πρόγραμμα. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να φτιάξεις ένα πλάνο για τη ζωή σου και το τι πρέπει να κάνεις, να προσπαθήσεις να το τηρήσεις και να μην αφήσεις τίποτα και κανέναν να σε παρασύρει.


6. Ασχολήσου με δραστηριότητες που έχουν νόημα

Από όλα τα πράγματα που κάνεις, τι έχει θετικά αποτελέσματα; Ο χρόνος σου είναι πολύ πολύτιμος, γι΄αυτό θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με όλα όσα ασχολείσαι. Κάθε φορά που αναρωτιέσαι με τι πρέπει να ασχοληθείς, ρίξε μία ματιά στο πλάνο σου και σκέψου τι είναι σημαντικό και τι θα σου αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα και κάνε το.


7. Απόκτησε νέα ταλέντα

Ξέρεις ότι ο στόχος σου σού δείχνει τι πρέπει να μάθεις, σε τι να εστιάσεις και τι να βελτιώσεις. Δεν πρέπει να επιλέγεις λοιπόν τυχαία τα προσόντα που θα καλλιεργήσεις. Αντίθετα, θα πρέπει καθετί που μαθαίνεις να σε βοηθάει να πετύχεις τον στόχο σου, όποιος και αν είναι αυτός. Να θυμάσαι ότι η γνώση δρα σωρευτικά: καθετί νέο προστίθεται σε όσα ήδη γνωρίζεις και σε οδηγεί ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σου.


8. Διάβασε

Το διάβασμα βοηθάει την δημιουργικότητα και τη φαντασία σου. Αυτό συμβαίνει γιατί καθετί καινούργιο που σου προσφέρει ένα βιβλίο, προστίθεται στη γνώση που έχεις ήδη αποκτήσει. Κάθε φορά λοιπόν που ανοίγεις ένα βιβλίο, αναζήτησε μία καινούργια ιδέα και δες πώς θα την εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου.


9. Συναναστρέψου άτομα που σε εμπνέουν

Αναζήτησε όλα εκείνα τα άτομα που σε εμπνέουν με τις πράξεις τους και μαθε από αυτά. Η αλληλεπίδραση μαζί τους θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και θα σου δώσει κίνητρο να αναλάβεις κι εσύ δράση.


10. Σκέψου και αξιολόγησε

Ο χρόνος τρέχει κι εσύ έχεις τόσα πολλά να κάνεις. Κάνε όμως ένα διάλειμμα. Σκέψου τη ζωή σου και αξιολόγησέ την. Πριν πας για ύπνο σήμερα σκέψου την ημέρα που πέρασε και τι μπορείς να βελτιώσεις την επόμενη. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία κάθε μήνα για να αξιολογείς τα όσα έχεις μέχρι τώρα καταφέρει, αλλά και τι πρέπει να βελτιώσεις ή να αλλάξεις. 


Πηγή : Thriveglobal


Υ.Γ.1 : Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θα θέλατε να διαβάζετε περισσότερα σαν και αυτό, μην ξεχάσετε να κάνετε Like στην σελίδα μου στο Facebook, Connect στο LinkedIn και Follow στο Instagram!

-

Υ.Γ.2. : Αν θεωρείτε πως οι υπηρεσίες μου μπορούν να φανούν χρήσιμες σε εσάς η κάποιον δικό σας, απλώς ενημερώστε με!

-

Υ.Γ.3. : Μην παραλείψετε να διαβάσετε ένα από τα σημαντικότερα άρθρα και πώς σχετίζεται αυτό με το Individual Risk Management :

10 views0 comments

Comments


bottom of page