top of page
Search

Τσουνάμι αλλαγών στην Ιδιωτική Ασφάλεια Υγείας

Updated: Dec 14, 2019






H Interamerican παρουσίασε χθες ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου μια νέα πρόταση για την υγεία, το καινοτόμο πρόγραμμα ασφάλισης "bewell", με το οποίο στοχεύει να κάνει την διαφορά και να καθιερωθεί ως πρωτοπόρος πάροχος στον συγκεκριμένο κλάδο. Διαβάστε στη συνέχεια όλα τα χαρακτηριστικά του νέου προγράμματος.



Μετά από ένα χρόνο σκληρής προετοιμασίας και ανάλυση προφίλ των υποψήφιων πελατών, η Interamerican κατέθεσε χθες μια νέα Πρόταση Ασφάλισης για την Υγεία, για το σχεδιασμό της οποίας πραγματοποίησε σε βάθος έρευνα και ανάλυση σε επτά διαφορετικούς τομείς: 

Εκτεταμένες επαφές και συζητήσεις με πελάτες και συνεργάτες, ενδελεχής ανάλυση του ανταγωνισμού, διαπραγματεύσεις με παρόχους ιατρικών υπηρεσιών, αξιολόγηση του χαρτοφυλακίου, επενδύσεις και ανάπτυξη της τεχνολογίας, δημιουργία νέων διαδικασιών και ευθυγράμμιση με την Οδηγία IDD - αποτέλεσαν τους βασικούς άξονες του ανταγωνιστικού και νέου προγράμματος Υγείας "bewell".


«Η αγορά χρειάζεται κάτι καινούριο. Στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια θα δούμε πράγματα και θαύματα στις ασφαλίσεις υγείας» τόνισε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican, Γιάννης Καντώρος.


«Ο κλάδος υγείας και των συντάξεων θα παρουσιάσουν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες. Στη νέα αυτή εποχή θα πρέπει να ξεχάσουμε τη λέξη προϊόντα και να μιλήσουμε για συστήματα. Η νέα αυτή εποχή, όταν θα έρθει και στην Ελλάδα, θα μοιάζει με τσουνάμι», είπε χαρακτηριστικά.

Το "bewell" , βασιζόμενο στην σύγχρονη ιδέα του "wellbeing", στοχεύει όχι απλά στην πρόληψη - περίθαλψη αλλά στην υγιεινή ζωή σε καθημερινή βάση και στηρίζεται σε δύο βασικές αρχές: στην συνετή διαχείριση του κόστους, και στην πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες.


Πλεονεκτήματα και διαφορές


Σύμφωνα με τον Διευθυντή Πωλήσεων της εταιρείας Τάσο Ηλιακόπουλο, το πρόγραμμα ξεχωρίζει γιατί προσφέρει απόλυτη ευελιξία επιλογών, ενώ προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε μέλους της οικογενείας ξεχωριστά, στο ίδιο συμβόλαιο. Ταυτόχρονα, εισάγει νέες και πρωτοποριακές καλύψεις, ενώ καλύπτει το 100% σε συγκεκριμένες σοβαρές ασθένειες. Τιμολογιακά διαφοροποιείται ανά περιφέρεια και η τιμή του είναι προσιτή, προσφέροντας σημαντικές εκπτώσεις για οικογένειες.

Το οικογενειακό πρόγραμμα προσφέρει έξι βασικές επιλογές που αφορούν: Γιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις, Επείγοντα περιστατικά, Επιδόματα υγείας, Νοσηλεία από ασθένεια και ατύχημα, Νοσηλεία μόνο από ατύχημα και Φάρμακα.


Κίνητρα και εκπτώσεις


Το "bewell" προσφέρει 3 κατηγορίες εκπτώσεων (αθροιστικές και στο σύνολο των ασφαλίστρων) προκειμένου να καταστεί η ασφάλιση υγείας πιο προσιτή από όλους. Συγκεκριμένα, οι οικογενειακές εκπτώσεις φτάνουν έως και 20%, με επιπλέον 10% έκπτωση στον τρόπο και συχνότητα πληρωμής του συμβολαίου και έξτρα εκπτώσεις -ανά περίπτωση- για το συνδυασμό των προγραμμάτων.

Δεδομένου ότι η νέα πρόταση αποτελεί ένα «ζωντανό» πρόγραμμα, με μεγάλη ευελιξία σε κόστη και καλύψεις, ο κ. Ηλιακόπουλος παρέθεσε παραδείγματα σύμφωνα με τις ανάγκες μιας 3μελούς οικογένειας που ζει στην Αθήνα. Στο «μοντέλο» που παρατέθηκε, με πρωταγωνιστές τον «Αλέξανδρο και την Μαρία» το μηνιαίο κόστος ξεκινά από τα 37,5 ευρώ για γιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις και φτάνει έως τα 122,7 ευρώ για χρήση του δικτύου υγείας της Interamerican, χωρίς καμία συμμετοχή και ελεύθερη επιλογή.


Συγκεκριμένα, οι ασφαλισμένοι απολαμβάνουν απεριόριστες επισκέψεις σε γιατρούς, ιατρικές πράξεις και απεριόριστες διαγνωστικές εξετάσεις, με 3 επιλογές και αντίστοιχο κόστος: α) Στα πολυϊατρείο Medifirst και στην Αθηναϊκή Mediclinic χωρίς καμία συμμετοχή (37,5 ευρώ)

β) Στο Δίκτυο Υγείας Interamerican με συμμετοχή 10 ευρώ ανά ιατρική επίσκεψη και 10% ανά διαγνωστική εξέταση. Στα πολυϊατρείο Medifirst και στην Αθηναϊκή Mediclinic είναι χωρίς καμία συμμετοχή (53,8 το μήνα η οικογένεια) και γ) Στο Δίκτυο Υγείας Interamerican, χωρίς καμία συμμετοχή και επιπλέον 500 ευρώ ανά έτος για επισκέψεις σε γιατρούς και 1.000 ευρώ ανά έτος για διαγνωστικές εξετάσεις εκτός Δικτύου Υγείας της Interamerican (κόστος 122,7 ευρώ το μήνα η οικογένεια).


Φάρμακα και Επείγοντα Περιστατικά


Με μόλις 3 ευρώ το μήνα η οικογένεια καλύπτεται η συμμετοχή στα ηλεκτρονικά συνταγογραφούμενα φάρμακα. Το ανώτατο όριο είναι 1.000 ανά έτος και η κάλυψη μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα προγράμματα, εφόσον έχει επιλεχθεί κάποιο από τα βασικά: Γιατροί - Διαγνωστικές εξετάσεις και Νοσηλεία από ασθένεια και ατύχημα.

Η μεγάλη ευελιξία της κάλυψης «Επείγοντα Περιστατικά» είναι ότι παρέχεται και μεμονωμένη (πέραν του συνδυασμού με υπόλοιπα πακέτα), για περιπτώσεις που ανθρώπων που αδυνατούν να πληρώσουν (π.χ. άνεργοι) ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, αλλά ανησυχούν για το έκτακτο περιστατικό.

Στην κάλυψη Επείγοντα Περιστατικά, περιλαμβάνοντα τα έξοδα σε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) και σε Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας όλων των: συνεργαζόμενων ιδιωτικών νοσοκομείων, δημόσιων νοσοκομείων, στα πολυιατρεία Medifirst και στα Κέντρα Υγείας σε όλη την Ελλάδα.

Στις 4 επιλογές του προγράμματος για τα Επείγοντα, παρέχεται η κάλυψη με: α) 500 ευρώ ανά έτος και 20% συμμετοχή β) 500 ευρώ ανά έτος και καμία συμμετοχή γ) 1.000ευρώ ανά έτος και 20% συμμετοχή και δ) 1.000 ευρώ ανά έτος και καμία συμμετοχή. Τα κόστη στις ανωτέρω περιπτώσεις για μεμονωμένη κάλυψη ανέρχονται μηνιαίως και ανά οικογένεια, διαμορφώνονται στα 10,4 ευρώ, 13,8 ευρώ, 13,4 ευρώ και 19,5 ευρώ αντίστοιχα.

Συνδυαστικά με το πρόγραμμα νοσηλείας, το κόστος κάλυψης για τα Επείγοντα ξεκινά από 5,2 ευρώ το μήνα για την οικογένεια και φτάνει έως τα 13 ευρώ.


Επιδόματα Υγείας


Επίδομα νοσηλείας, χειρουργικής επέμβασης και σοβαρών ασθενειών καλύπτονται στο πρόγραμμα Επιδόματα Υγείας του bewell, με διάρκεια έως 180 ημέρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το ποσό ανέρχεται σε 150 ευρώ ανά ημέρα νοσηλείας (έως 27.000 ευρώ), με επιπλέον 150 ευρώ ανά ημέρα νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Ελλάδα (έως 30 ημέρες και 4.500 ευρώ).

Με το επίδομα να καταβάλλεται σε 1 δόση και επιλογή κεφαλαίου από 5.000 έως 50.000 ευρώ για τις καλυπτόμενες σοβαρές ασθένειες (όπως π.χ. αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, κακοήθης νεοπλασία, έμφραγμα, κίρρωση ήπατος, αιμοκάθαρση, νόσο Parkinson, μεταμόσχευση οργάνων, κτλ), το κόστος διαμορφώνεται στα 17,8 ευρώ για επίδομα νοσηλείας, 22,7 ευρώ το μήνα για επίδομα χειρουργικής επέμβασης και 17 ευρώ το μήνα για επίδομα σοβαρών ασθενειών επιλογής κεφαλαίου 20.000 ευρώ.


Νοσηλεία μόνο από ατύχημα


Σύμφωνα με τον κ. Ηλιακόπουλο, πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα κάλυψης εξόδων νοσηλείας από ατύχημα, με ανώτατο όριο κάλυψης τα 20.000 ευρώ, καμία συμμετοχή, δίκλινη θέση νοσηλείας, εξυπηρέτηση από το πλήρες δίκτυο νοσοκομείων της Interamerican και άμεση ιατρική βοήθεια.

Μεταξύ άλλων, στις επιπλέον καλύψεις του προγράμματος, παρέχεται ημερήσιο επίδομα 250 ευρώ για νοσηλεία χωρίς χειρουργική επέμβαση (έως 5 ημέρες ανά έτος) και 500 ευρώ για νοσηλεία με χειρουργική επέμβαση, σε περίπτωση μη υποβολής εξόδων για αποζημίωση νοσηλείας σε δημόσιο νοσοκομείο.

Η συγκεκριμένη κατηγορία του προγράμματος ασφάλισης, στοχεύει σε νέους 20 έως 30 ετών, που έχουν μικρή εμπειρία οδήγησης ή έχουν ενασχόληση με πιο επικίνδυνες δραστηριότητες. Άτομα με περιορισμένα εισοδήματα, που δεν μπορούν να αποκτήσουν συνολική κάλυψη υγείας και περιπτώσεις ανθρώπων με «κακή υγεία»που δεν μπορούν να ασφαλιστούν πλήρως και για ασθένεια, αποτελούν μέρος του στοχευμένου target group στο πρόγραμμα.




Γιατί ιδιωτική ασφάλιση Υγείας σήμερα;


Η ασφάλιση υγείας δεν είναι μόνο μια επιλογή συναισθηματική, αλλά μια σημαντική οικονομική απόφαση η οποία βασίζεται σε συγκεκριμένα δεδομένα όπως:

  • Το δημόσιο σύστημα υγείας μειώνει σταδιακά τις παροχές του προς τους ασφαλισμένους του και απαιτείται να συμπληρώνουν οι ίδιοι τα κενά που δημιουργούνται

  • Οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας γίνονται ολοένα και πιο ακριβές και η πρόσβαση σε αυτές, χωρίς ιδιωτική ασφάλιση, είναι πολλές φορές απαγορευτική

  • Ο τρόπος ζωής μας οδηγεί σε αύξηση των προβλημάτων υγείας όπως καρδιολογικά, εγκεφαλικά και διάφορα είδη καρκίνου που απαιτούν σημαντικές δαπάνες για την αντιμετώπισή τους

  • Μια σοβαρή ασθένεια ή μια παρατεταμένη νοσηλεία μπορεί να καταστρέψει οικονομικά ένα νοικοκυριό ή να οδηγήσει σε δραματική μείωση των υφισταμένων περιουσιακών στοιχείων του, αλλάζοντας για πάντα την ποιότητα ζωής της οικογένειας. Ο δανεισμός δεν ήταν ποτέ αλλά και ιδιαίτερα σήμερα η λύση

  • Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας είναι η λύση αλλά ένας άνθρωπος μπορεί να την αποκτήσει μόνο όταν έχει καλή υγεία.



Όταν πια παρουσιάζονται προβλήματα υγείας είναι ουσιαστικά ανέφικτη. Άρα η απόφαση δεν πρέπει να μετατίθεται στο μέλλον.

Μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης, οι άνθρωποι εξασφαλίζουν πρόσβαση σε ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες. Έτσι δεν αναγκάζονται να λαμβάνουν αποφάσεις με βάση το κόστος των λύσεων, όταν η υγεία τους κλονίζεται!




Υ.Γ.1 : Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θα θέλατε να διαβάζετε περισσότερα σαν και αυτό, μην ξεχάσετε να κάνετε Like στην σελίδα μου στο Facebook, Connect στο LinkedIn και Follow στο Instagram!

-

Υ.Γ.2. : Αν θεωρείτε πως οι υπηρεσίες μου μπορούν να φανούν χρήσιμες σε εσάς η κάποιον δικό σας, απλώς ενημερώστε με!

-

Υ.Γ.3. : Μην παραλείψετε να διαβάσετε ένα από τα σημαντικότερα άρθρα και πώς σχετίζεται αυτό με το Individual Risk Management :




125 views0 comments
bottom of page