top of page
Search

«Σχεδίασε την ημέρα σου από το προηγούμενο βράδυ»: 4+1 συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι

Πέρα από τα skills, την προϋπηρεσία ή τα πτυχία που έχεις, υπάρχει κάτι ακόμα που μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία ή να σε απομακρύνει από αυτή: Οι καθημερινές συνήθειες που έχεις χτίσει. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι πετυχημένοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο -και ειδικά στο business πεδίο- έχουν καθιερώσει τις δικές τους συνήθειες τις οποίες ακολουθούν κάθε ημέρα. Και κάπως έτσι καταφέρνουν να αναπτύσσονται συνεχώς.


Μια τέτοια λίστα έφτιαξε το αμερικανικό Success.com. Είναι 5 συνήθειες τις οποίες έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι. Και έχουν θετικό αντίκτυπο στην ζωή τους. Όπως θα δεις, πρόκειται για απλά πράγματα που μπορεί να κάνει σχεδόν ο καθένας. Εσύ πόσες από αυτές έχεις στο πρόγραμμα σου;


1# Σχεδίασε την ημέρα σου από το προηγούμενο βράδυ. Το έχουμε ξανά πει. Μια καλή workday ξεκινά από το προηγούμενο βράδυ. Έτσι θα αφαιρέσεις το περιττό άγχος και θα οργανωθείς καλύτερα.


2# Διάβασε ένα βιβλίο. Το κάνει και ο Bill Gates. Τον βοηθά να πάρει νέες γνώσεις και να «καθαρίσει» το μυαλό του.


3# Η υγεία σε πρώτο πλάνο. Χωρίς αυτή δεν γίνεται τίποτα.


4# Μην κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι. Ο μεγαλύτερος ‘ανταγωνιστής’ σου είναι ο εαυτό σου. Φρόντισε να εξελιχτείς ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι άλλοι. Και τι λένε οι άλλοι…


5# Ζήσε την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία. Η ζωή μπορεί να είναι αγχωτική. Και συχνά καταλήγουμε να ανησυχούμε τόσο πολύ για το «τι έρχεται μετά», που τελικά δεν ζούμε το παρόν. Ζήσε την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία και κάνε αυτό που πραγματικά θες.


Οι περισσότερες επιλογές που κάνουμε κάθε μέρα μπορεί να φαίνονται ως προϊόντα μιας διαδικασίας συλλογισμού αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Είναι συνήθειες. Και οι συνήθειες αυτές επηρεάζουν σημαντικά την υγεία μας, την παραγωγικότητά μας, την οικονομική ασφάλεια και την ευτυχία μας.

Το θέμα της συνήθειας έχει απασχολήσει τον άνθρωπο εδώ και αιώνες, αλλά μόλις τα τελευταία είκοσι χρόνια οι νευρολόγοι, οι ψυχολόγοι και οι κοινωνιολόγοι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν πώς επιδρούν στη ζωή μας οι συνήθειες – και, κυρίως, πώς μεταβάλλονται. Στη Δύναμη της Συνήθειας, ο βραβευμένος δημοσιογράφος των New York Times Τσαρλς Ντάχιγκ αναλύει με συναρπαστικό τρόπο τις επιστημονικές ανακαλύψεις που εξηγούν γιατί υπάρχουν οι συνήθειες και πώς μπορούν να αλλάξουν με στόχο τη βελτίωση της ζωής μας.


buy the book here

17 views0 comments
bottom of page