top of page
Search

Των φρονίμων τα παιδιά… αγοράζουν ασφάλιση υγείας

Updated: Dec 14, 2019

Η ασθένεια ή το ατύχημα μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να συμβούν στον καθένα μας και για την αντιμετώπισή τους ενδέχεται να χρειαστεί να δαπανήσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε (αποταμιεύσεις, πώληση περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και δανεικά).


Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η συμβολή της Ιδιωτικής Ασφάλισης στη συνολική χρηματοδότηση των δαπανών υγείας είναι ανοδική: από τα €495,1 εκατ. το 2013 στα €578,4 εκατ. το 2017.


Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη μικρή μεν αλλά ανοδική τάση που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στην παραγωγή ασφαλίσεων υγείας, μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο όσοι επιλέγουν την ιδιωτική ασφάλιση για να καλύψουν τις ανάγκες τους στην Υγεία.

Ωστόσο, γεγονός είναι επίσης ότι η συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας δεν διαθέτουν ιδιωτική κάλυψη υγείας, όπως μαρτυρούν τα στατιστικά δεδομένα: και το 2017 το ποσό που κατέβαλαν από την τσέπη τους τα νοικοκυριά ανήλθε στο δυσθεώρητο ποσό των €5,04 δις.





Καταστροφικές οι άμεσες δαπάνες υγείας για τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά


Για άλλη μια φορά μέσα από την «Ασφαλιστική Αγορά» επισημαίνουμε τον κίνδυνο που ελλοχεύει, κυρίως για τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά, να υποβληθούν σε καταστροφικές άμεσες δαπάνες υγείας, αν δεν διαθέτουν ιδιωτική ασφάλιση. Σύμφωνα με υπολογισμούς του ΠΟΥ, το 2014 ένα στα δέκα νοικοκυριά στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καταστροφικές άμεσες δαπάνες, αναλογία που ανέρχεται στο ένα στα τρία για τα φτωχότερα νοικοκυριά.


Η ασθένεια ή το ατύχημα μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να συμβούν στον καθένα μας και για την αντιμετώπισή τους ενδέχεται να χρειαστεί να δαπανήσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε (αποταμιεύσεις, πώληση περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και δανεικά). Όμως, αν έχουμε φροντίσει και προνοήσει για ιδιωτική ασφάλιση υγείας, τότε είναι σίγουρο ότι τουλάχιστον τα έξοδα δεν θα μας προβληματίσουν. Κι όχι μόνον αυτό: θα έχουμε τη βεβαιότητα ότι το πρόβλημα υγείας θα αντιμετωπισθεί άμεσα, χωρίς αναμονές, χρονοβόρες διαδικασίες και ταλαιπωρία στις… ουρές των νοσοκομείων.


Στην ελληνική ασφαλιστική αγορά διατίθενται προγράμματα νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε ατόμου ή οικογένειας, με προσιτό κόστος. Δεν έχουμε παρά να τα αναζητήσουμε…


Πηγή : aagora


Υ.Γ.1 : Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θα θέλατε να διαβάζετε περισσότερα σαν και αυτό, μην ξεχάσετε να κάνετε Like στην σελίδα μου στο Facebook, Connect στο LinkedIn και Follow στο Instagram!

-

Υ.Γ.2. : Αν θεωρείτε πως οι υπηρεσίες μου μπορούν να φανούν χρήσιμες σε εσάς η κάποιον δικό σας, απλώς ενημερώστε με!

-

Υ.Γ.3. : Μην παραλείψετε να διαβάσετε ένα από τα σημαντικότερα άρθρα και πώς σχετίζεται αυτό με το Individual Risk Management :

17 views0 comments
bottom of page