top of page
Search

Υποφέρεις από άγχος; Αυτές είναι οι 7 υπερδυνάμεις σου

Το άγχος δυστυχώς έχει γίνει πλέον μέρος της ρουτίνας μας. Ζούμε με αυτό είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι και επηρεάζει τη καθημερινότητά μας. Μας κατακλύζει νωρίς το πρωί και μας αφήνει αργά το βράδυ στην καλύτερη των περιπτώσεων.



Αν και δεν είμαστε γιατροί για να σας πούμε αν πρέπει ή δεν πρέπει να μάθουμε να ζούμε με το άγχος – ειδικά στις μεγαλουπόλεις που δύσκολα το αποφεύγεις – μπορούμε να σας παρουσιάσουμε τα 7 χαρακτηριστικά ενός αυθεντικού αγχωτικού ανθρώπου που δεν τα λες και άσχημα.


Αντιλαμβάνεται τα ψέματα

Οι άνθρωποι που πάσχουν από αγχωτική διαταραχή έχουν αυξημένη αίσθηση του χώρου στον οποίο βρίσκονται. Ακούν και παρατηρούν τα πάντα γύρω τους και μπορούν να αντιληφθούν το ψέμα και αν κάτι σε αυτό που τους λες δεν βγάζει νόημα. Ακούν προσεκτικά την κάθε σου λέξη.


Έχουν υψηλότερο IQ

Ο Kim UngYong, σύμφωνα με το βιβλίο Guinness, είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο με IQ 210. Στην ηλικία των 2 ήξερε να μιλάει 4 γλώσσες, στην ηλικία των 3 έμαθε άλγεβρα, στην ηλικία των 4 μπορούσε να παρακολουθήσει μαθήματα στο πανεπιστήμιο ενώ στην ηλικία των 7 η NASA τον κάλεσε να συνεργαστούν. Ως ένας άνθρωπος με διαγνωσμένη αγχωτική διαταραχή o Yong, είναι υπεραναλυτικός και νευρικός. Είναι παρατηρητικός και άνθρωπος της λεπτομέρειας και τίποτα δεν ξεφεύγει από το βλέμμα του. Χαρακτηριστικά που σύμφωνα με τους ειδικούς συνδέονται άμεσα με την αυξημένη ευφυΐα του.


Έχουν την… «έκτη αίσθηση»

Το ξέρουμε ακούγεται τρελό αλλά είναι πραγματικό. Μπορεί να μην μπορούν όντως να προβλέψουν το μέλλον αλλά λόγω της υπεραισθησίας τους να αντιλαμβάνονται τα πάντα γύρω τους, οι άνθρωποι με αποδεδειγμένη αγχωτική διαταραχή μπορούν να αισθανθούν το κίνδυνο όταν πλησιάζει.


Μπορούν να… διαβάσουν τη σκέψη σου!

Και πάλι λόγω της υπερευαισθησίας τους να αντιλαμβάνονται τα πάντα γύρω τους αλλά και να «διαβάζουν» τους ανθρώπους, τα άτομα με αγχωτική διαταραχή μπορούν να καταλάβουν τη διάθεση του συνομιλητή τους και να συμπεριφερθούν ανάλογα! Μπορούν να νιώσουν την «ενέργειά» του και να «καταλάβουν» τι έχει στο μυαλό του.


Αυξημένη μνήμη & δημιουργικότητα

Λόγω των «υπερωριών» που δουλεύει ο εγκέφαλός τους, τον έχουν «γυμνάσει» να θυμάται καλύτερα και να συγκρίνει περιστατικά του παρελθόντος με νέα προκειμένου να έχει μεγαλύτερη αντίληψη της κατάστασης. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι διακρίνονται και για τη δημιουργικότητά τους.


Αυξημένη κριτική αντίληψη & ενσυναίσθηση

Κανείς άλλος δεν είναι καλύτερος να σε κρίνει από έναν άνθρωπο με αγχωτική διαταραχή. Καθώς είναι οι μεγαλύτεροι κριτές του ίδιου τους του εαυτού και διακατέχονται από πολλά και διαφορετικά συναισθήματα. Εκτός από αυτό, είναι και οι καλύτεροι ακροατές. Μπορούν να «μπουν στα παπούτσια σου», να αισθανθούν τον προβληματισμό σου και να σε βοηθήσουν να βρεις λύση σε ό,τι σε απασχολεί.


Γεμάτοι ενέργεια

Μπορεί να νομίζεις ότι ένας άνθρωπος με αγχωτική διαταραχή είναι και καταθλιπτικός αλλά ισχύει ακριβώς το αντίθετο! Είναι γεμάτοι ενέργεια, το μυαλό τους δεν μπορεί να σταματήσει να δουλεύει και το σώμα τους να κινείται. Συνήθως τους συστήνεται αυτή τους την ενέργεια να την εξωτερικεύουν σε εργασίες ή ασχολίες που θα τους βοηθήσουν να διαχειριστούν την εν λόγω διαταραχή τους.


Πηγή : Insurancedaily

41 views0 comments
bottom of page